[INFO] UWAGA !!!! Oszust wyłudza pieniądze - do podpięcia!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • michal89
    Classic
    • 2013
    • 19

Zamieszczone przez Sebamax
    Witam
    Po wymianie rozrządu wzrosło spalanie, może ktoś miał podobny problem?

Przed wymianą: jazda ze stałą prędkością (tempomat) 90km/h 3,5 l
    rano po odpaleniu 0,6 l
    po rozgrzaniu na biegu jałowym 0,4 l

Po wymianie: jazda ze stałą prędkością (tempomat) 90km/h 4,5 l
    rano po odpaleniu 0,8-1,1l
    po rozgrzaniu na biegu jałowym 0,6 l po dłuższej jeździe spada i
    faluje między 0,3-0,4 l
    Troche sie pogubilem. 3.5l i 4.5l przy 90km/h, a nagle piszesz ze z 7 na 8.5 :?: :?:

Tak na marginesie czego Ty oczekujesz na 2-3 km. Auto nawet sie nie zagrzeje.

Olej wskazania kompa, zalej do pelna. Zrob 100km i zalej. Tak bedziesz mial przyblizony obraz spalania.

[ Dodano: Wto 15 Kwi, 14 15:43 ]
    Tak z przymrozeniem oka Jestes z Wa-wy idze weekend Wskocz do auta zajedz nad morze, kup rybke wroc i zobacz ile spalil. Bo pare-dziesiat kilometrow mozna zrobic w kilka dni po kilka km. Wtedy wcale sie nie dziw ze spalanie wyzsze.
  • xman750
    Rider
    • 2011
    • 322

Witam
    jakieś dwa tygodnie temu zamieściłem ogłoszenie że kupię silnik AXB z VW T5, który miałem wykorzystać jako bazę do modów. Podałem nr do mojego brata bo ja mieszkam w UK. Zadzwonił brat ze jakiś gość dzwonił w sprawie silnika i zostawił nr telefonu. Oddzwoniłem gość odebrał i przywitał się :"części, słucham" to dobra zagrywka bo wzbudza zaufanie dogadaliśmy się co do ceny miał też dorzucić wałek rozrządu z 2.0SDI za kolejne 300zł poprosił tylko o potwierdzenie zamówienia mailem. Dostałem maila zwrotnego z danymi:

witamy zamowienie jest realizowane wplata na nowicki narcin ul nyska 90 kod 50-505 wroclaw

wplata 2150zl na 11114000004002000100021926 OSZUST (to dla googla)

potwierdzenie na meila dziekujemy

nowicki 508136889

mail: [email protected]

Okazuje się że ulica Nyska nie ma nawet tylu numerów... Do dziś towaru brak na początku gość ściemniał że kurier miał wypadek ze mają jakiegoś własnego kuriera ze jest kolejka itd. od 2 dni juz nie odbiera a ja jestem w plecy 2450zł

Sprawa będzie zgłoszona na policję ale ja przestrzegam wszystkich bo to pewnie nie pierwszy i ostatni raz jak ten gość robi taki wałek.

Jeśli jest tu ktoś kto jest w stanie pomóc w ustaleniu personaliów tego oszusta to będę bardzo wdzięczny za kontakt przez PW.

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Widzę że jakaś plaga. I to zarówno oszustów jak i .... naiwniaków?

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

xman750, takie rzeczy kupuje się za pobraniem :!: :!: :!:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xman750
          Rider
          • 2011
          • 322

Zamieszczone przez piramida
          jak siedzisz na wyspach a silnik idzie prosto do firmy która ma się nim zająć to nie jest takie proste. Nauczkę już mam przestrzegam tylko innych. Jak by był tu jakiś pracownik BRE i mógł mi na PW coś pomóc w sprawie personaliów tego gnoja to byłbym wdzięczny...

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Jak by był tu jakiś pracownik BRE i mógł mi na PW coś pomóc w sprawie personaliów tego gnoja to byłbym wdzięczny...
            nie zachęcaj do przestępstwa. Ludzie, ogarnijcie się!!!

Komentarz

• xman750
              Rider
              • 2011
              • 322

Zamieszczone przez westwi78
              Widzę że jakaś plaga. I to zarówno oszustów jak i .... naiwniaków?
              naiwny to jest ten koleś myśląc że mu się upiecze, jestem pewien ze to nie pierwszy jego wałek i policja w końcu go dojdzie i udupi

[ Dodano: Pią 12 Lip, 13 16:03 ]
              Jak by był tu jakiś pracownik BRE i mógł mi na PW coś pomóc w sprawie personaliów tego gnoja to byłbym wdzięczny...
              nie zachęcaj do przestępstwa. Ludzie, ogarnijcie się!!!
              jak na razie jedynym przestępcą to jest ten ćwok... a to że próbuję się dowiedzieć kto to jest to moje prawo

Komentarz

• westwi78
                RS
                • 2008
                • 2940

Zamieszczone przez xman750
                jak na razie jedynym przestępcą to jest ten ćwok
                i lepiej nie dołączaj do tego towarzystwa, prosząc o złamanie tajemnicy bankowej.

Komentarz

• xman750
                  Rider
                  • 2011
                  • 322

jak na razie jedynym przestępcą to jest ten ćwok
                  i lepiej nie dołączaj do tego towarzystwa, prosząc o złamanie tajemnicy bankowej.
                  dobra nieważne nie bądź świętszy od papieża nie zamierzam nikogo okraść ani wykorzystywać tych danych do działań przestępczych ciekawe czy na moim miejscu też byś stał z założonymi rękami i wyobrażał sobie jak gość roztrwania twoje ciężko zarobione pieniądze... no ale może masz rację nie chcę nikogo w kłopoty wpędzić tylko znaleźć tą mendę

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

xman750, mylisz się, w moim przypadku jak kupowałem silnik od gościa to przyszła paczka do tunera który robił swapa i on płacił za silnik, nastepnie przy odbiorze auta liczyłem sie z tunerem.

Zawsze mogłeś przelać kasę firmie w która robiła auto i wtedy zapłaciła by przy odbiorze.

Życie troche mnie nauczyło, trzeba byc czujny na każdym kroku bo nie wiadomo z której strony ktoś będzie chciał przywłaszczyć twoje ciężko zarobione pieniądze :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• xman750
                      Rider
                      • 2011
                      • 322

xman750, mylisz się, w moim przypadku jak kupowałem silnik od gościa to przyszła paczka do tunera który robił swapa i on płacił za silnik, nastepnie przy odbiorze auta liczyłem sie z tunerem.

Zawsze mogłeś przelać kasę firmie w która robiła auto i wtedy zapłaciła by przy odbiorze.

Życie troche mnie nauczyło, trzeba byc czujny na każdym kroku bo nie wiadomo z której strony ktoś będzie chciał przywłaszczyć twoje ciężko zarobione pieniądze :!:
                      teraz juz wiem ale mój silnik nie idzie do tunera tylko do firmy co robi remonty silników i regeneracje głowic i dopiero potem do tunera. Oni tam by nie mieli ani czasu ani ochoty zajmować się pobraniami na 2500zł... tak czy inaczej dałem się zrobić wiem, po prostu się ucieszyłem ze znalazłem silnik no i widać jak się to skończyło.

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Takie rzeczy to się kupuje w taki sposób:

-dzwoni się do sprzedającego i wypytuje dosłownie o wszystko czy ma osprzęt, termostaty, straty, taty a przede wszystkim numery bo koleś może podać z głowy i wiemy, że muka
                        - jak wiemy dostatecznie dużo do przechodzimy do targowania
                        - jak koleś chętnie opuszcza z ceny to może być już oznaka, że silnika albo nie jest zdrowy jak dzwon albo jakaś lewizna
                        - jak ustalimy cenę to mówimy że chcemy go sami odebrać - jak koleś robi schody mówiąc że jutro wyjeżdża, to mówimy że poczekamy aż wróci, jeśli dalej kombinuje i że koniecznie wysyłka to mówimy że za pobraniem weźmiemy
                        - jak mówi żę nie da rady za pobraniem bo np. nie ma umowy pobraniowej z kurierem to mówimy, że my przyślemy kuriera po to sami
                        - jak dalej obstaje przy przelewie, czyli płatności z góry to googlujemu sobie jego dane adresowe, "firmowe" i wiemy czy jest taka firma i taki adres.
                        - jak nie ma adresu to wiemy co robić

Komentarz

• piramida
                          RS
                          • 2009
                          • 12222
                          • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kazik4x4
                          Takie rzeczy to się kupuje w taki sposób:

-dzwoni się do sprzedającego i wypytuje dosłownie o wszystko czy ma osprzęt, termostaty, straty, taty a przede wszystkim numery bo koleś może podać z głowy i wiemy, że muka
                          - jak wiemy dostatecznie dużo do przechodzimy do targowania
                          - jak koleś chętnie opuszcza z ceny to może być już oznaka, że silnika albo nie jest zdrowy jak dzwon albo jakaś lewizna
                          - jak ustalimy cenę to mówimy że chcemy go sami odebrać - jak koleś robi schody mówiąc że jutro wyjeżdża, to mówimy że poczekamy aż wróci, jeśli dalej kombinuje i że koniecznie wysyłka to mówimy że za pobraniem weźmiemy
                          - jak mówi żę nie da rady za pobraniem bo np. nie ma umowy pobraniowej z kurierem to mówimy, że my przyślemy kuriera po to sami
                          - jak dalej obstaje przy przelewie, czyli płatności z góry to googlujemu sobie jego dane adresowe, "firmowe" i wiemy czy jest taka firma i taki adres.
                          - jak nie ma adresu to wiemy co robić
                          Można podwiesić do tematu "jak nie pozostać wyjebanym" :szeroki_usmiech

Komentarz

• sebastian7905
                            RS
                            • 2009
                            • 3488
                            • Volkswagen
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Dobra nie śmiejcie się z kolegi nie ubliżajcie bo każdy może zostać zrobiony w balona w taki lub inny sposób ,bo jak ktoś kto zna się na tym to da radę i was wyrolować. AMBER GOLD wyrolowało kilka tyś osób i państwo nasze również -takie małe porównanie.
                            Sebastian
                            Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
                            Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
                            Była Black ELEGANCE by sebastian7905
                            Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

sebastian7905, oprócz amber gold można dopisać US plus ZUS :evil:

Komentarz

• rob555
                                Rider
                                • 2006
                                • 748

Taaaa ale te ustawowo maja wyjebki wpisane w rejestr....

Ostatnio US odmówił żonie znajomego wypłatę nadwyzki VAT tlumaczac tym ze mąz jej ma długi w US. A to ze maja rozdzielność majątkowa z przed zadłużenia US nie obchodzi....

Co do silnika to wspolczuje...bo auto mialo byc u mnie robione wiec widze ze temat sie przeciaga. No nic... poczekamy
                                pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
                                hybrydowe wtryski i turbiny
                                programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
                                www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

• xman750
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 322

Zamieszczone przez rob555
                                  Taaaa ale te ustawowo maja wyjebki wpisane w rejestr....

Ostatnio US odmówił żonie znajomego wypłatę nadwyzki VAT tlumaczac tym ze mąz jej ma długi w US. A to ze maja rozdzielność majątkowa z przed zadłużenia US nie obchodzi....

Co do silnika to wspolczuje...bo auto mialo byc u mnie robione wiec widze ze temat sie przeciaga. No nic... poczekamy
                                  heh nic mi nie mów... w poniedziałek brat ma iść na policję w moim imieniu to zgłosić bo ja fizycznie w PL gdzieś za miesiąc dopiero będę. A drugi silnik już w drodze, martwię się tylko czy zdążę z portingiem głowicy bo gość co robi tam głowice akurat pojechał na urlop no ale bądźmy dobrej myśli mam nadzieję że się uda wszystko dopiąć na ostatni guzik i się wyrobię na czas jeszcze tylko szukam wałka z SDI do kompletu, pompki zakupiłem na allegro mają jechać do pompiarza w Gdańsku na sprawdzenie nie wiem czy kojarzysz: Diesel Elektromechanika ?

Komentarz

• Lashlo
                                    L&K
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 1455

piramida, dopisuję do Twojej listy olsztyńskie Remedium. Jako ciekawostka-gość wyłudził 13,5 mln wpłacił kaucję 10 tys i chodzi normalnie po ulicy :-)
                                    Ot Polska
                                    Koniec OT

Komentarz

• kazik4x4
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2728

Panowie, nie tylko sprzedający oszukują.
                                      Jest też dosyć prosty sposób na oszukanie sprzedającego.
                                      Do mojego kolegi sprzedającego części do Audi zadzwonił koleś i zapytał o xenony do A6.
                                      Zadzwonił w czwartek ok. południa, wypytał o wszystko, zamówił jeszcze jakieś pierdoły w sumie za niewiele ponad 3 tysiące. Zapytał, czy jak przyśle potwierdzenie przelewu to mu kolega jeszcze w czwartek to wyśle, bo chciałby mieć paczkę w piątek, żeby założyć xeny bo w sobotę rano do rodziny za granicę jedzie.
                                      Kolega podał mu numer konta. Koleś mówi, że na maila wysłał potwierdzenie.
                                      Faktycznie wysłał skan przekazu pocztowego z dopiskiem, że wysłał to z Urzędu Pocztowego nr XX w ...... przy ul. xxxx. i z dopiskiem, że musiał z poczty, bo jakby przelał z konta to żona dowiedziawszy się ile to kosztowało to by go zaj...bała stolnicą.
                                      Kolega wysłał paczkę na adres podany w mailu.
                                      Znając szybkość przekazów pocztowych kolega nie denerwował się, ale w następnym tygodniu nie było kasy na koncie to zaczął dzwonić do kolesia.
                                      Nie dodzwonił się, telefony wyłączony.
                                      Potem zaczął drążyć temat - koleś który zamawiał, podał adres - owszem, była ulica, był blok, ale numeru mieszkania już nie było.
                                      Koleś paczkę odebrał na punkcie kurierskim gdzie przyniósł przekaz pocztowy, maila z zamówieniem i maila zwrotnego z numerem przesyłki którą nadał kolega.
                                      Mówił, że mu się spieszy i nie czeka aż kurier do niego podjedzie, bo on akurat będzie w pracy a nie w domu.
                                      Wydali paczkę.
                                      Jak się potem okazało, koleś miał podrobiony stempel pocztowy i na tym patencie działał.

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

kazik4x4, są wyrachowani, skurwysyny :!:

Komentarz

• spacewalker
                                          Elegance
                                          • 2012
                                          • 943

................
                                          Faktycznie wysłał skan przekazu pocztowego z dopiskiem, że wysłał to z Urzędu Pocztowego nr XX w ...... przy ul. xxxx. i z dopiskiem, że musiał z poczty, bo jakby przelał z konta to żona dowiedziawszy się ile to kosztowało to by go zaj...bała stolnicą....................
                                          Dramat ... ale dla tego co uwierzył z kawałek kwitka.
                                          Przypomina mi się wierszyk "Jasiu, czy wysłałeś list o który prosiłam ? .... "

jedni na allegro to nawet nie wysyłają jak mają pieniądze przez Payu, tylko wypłaty na konto robią i dopiero jak będzie w banku to wyślą, a tu od razu koleś wysłał

Koleś uwierzył........ bo chciał uwierzyć i tyle.

Komentarz

• kazik4x4
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 2728

Zamieszczone przez spacewalker
                                            ................
                                            Faktycznie wysłał skan przekazu pocztowego z dopiskiem, że wysłał to z Urzędu Pocztowego nr XX w ...... przy ul. xxxx. i z dopiskiem, że musiał z poczty, bo jakby przelał z konta to żona dowiedziawszy się ile to kosztowało to by go zaj...bała stolnicą....................
                                            Dramat ... ale dla tego co uwierzył z kawałek kwitka.
                                            Przypomina mi się wierszyk "Jasiu, czy wysłałeś list o który prosiłam ? .... "

jedni na allegro to nawet nie wysyłają jak mają pieniądze przez Payu, tylko wypłaty na konto robią i dopiero jak będzie w banku to wyślą, a tu od razu koleś wysłał

Koleś uwierzył........ bo chciał uwierzyć i tyle.
                                            Stary, jak to nawet jak już gotówkę mam w ręku to idę do banku rozmienić/zamienić, że by sprawdzić czy mi się nie wydaje że ją mam w ręku.

A tak na serio, to po prostu zacznij coś sprzedawać przez net to zobaczysz czy za którymś n-tym razem twoja czujność nie będzie chrapała jak bobas po mleku.
                                            Jak był normalnie wyglądający skan, godzina, data, numer stempla się zgadzał, człowiek niestety wzbudzał zaufanie - no i wałek gotowy.

[ Dodano: Sro 17 Lip, 13 07:00 ]
                                            kazik4x4, są wyrachowani, skurwysyny :!:
                                            Są lepsi. Kiedyś ok. 2004-2005 roku jeden typ robił bardzo podobne wałki. Też "kupował" części łatwo zbywalne typu xeny, felgi, opony itp. Zawsze to były kwoty ok 2-3kpln, tylko był jebaniec taki bezczelny, że prosił, żeby mu na to fakturę wystawić, ale nie więcej niż 200pln netto, tłumaczył że chce mieć kwit że to po prostu kupił a nie zajeb..ał ))
                                            Tamten działał na wygenerowanym potwierdzeniu przelewu z PKOBP.

Ktoś wysyłał paczkę, czekał nie pieniądze i nic. A potem tylko klął na siebie bo nie dość że nie ma towaru ani pieniędzy, to jeszcze jak się zgłosi z tym na policję, to zaraz będzie zawiadomienie o przestępstwie skarbowym, bo sprzedał za 2000pln a dał fakturę na 200pln.

Z tego co pamiętam, naraził się niejakiemu Pepsiemu co w Pruszkowie handlował częściami do Sprinterów i na tym się jego kariera zakończyła.

Komentarz

Google nie zaindeksuje tego tematu bo dział jest tylko dla zalogowanych a gugiel nie ma konta na OCP :-)

Komentarz

• xman750
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 322

Zamieszczone przez namo
                                                Google nie zaindeksuje tego tematu bo dział jest tylko dla zalogowanych a gugiel nie ma konta na OCP :-)
                                                kurcze o tym nie pomyślałem ;/

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

oszustwo na policji zgłosiłeś?

Komentarz

Pracuję...